Burströ och sand

Ja, vad ska man använda för burströ till sin hamster? Vi börjar med det du bör undvika! Sorter som dammar mycket kommer att bli jobbiga både för luftrören och ögonen. Sorter som är gjorda av barrträ såsom kutterspån innehåller terpen som tar lång tid innan det dunstar och försvinner är skadligt för dem så det ska man absolut undvika.

Vad vi rekommenderar!

Vi börjar med strö till långhåriga som inte får ha alltför smått och finfördelat strö då det gärna bildas tovor då – inte skönt alls!!!
Det vi gillar bäst är:
* Millamore Premium, köps enklast på Arken Zoo. Upplever detta som helt dammfritt!
* Chipsi Extra Medium, går att beställa från olika sajter som tex zooplus.se. Snäppet mer damm än Millamore men funkar bra!
Bilder kommer här!

Millamore Premium
Chipsi Extra Medium

Till korthåriga då? Ströerna ovan funkar så klart bra till korthåriga de med, inte tvärtom dock. Men annars rekommenderar vi:
* Millamore Supersoft, köps enklast på Arken Zoo. Upplever detta som helt dammfritt!
* Chipsi Super, heter också Tierwohl hos vissa. Går att beställa från olika sajter som tex zoo.se. Snäppet mer damm än Millamore men funkar bra! Håller också bättre om man vill de ska kunna gräva gångar osv. Då kan man ha i lite mjukt (viktigt!) ängshö så går det ännu bättre.
Bilder kommer här!


Millamore Supersoft
Chipsi Super

Sand då? I början när vi precis skaffat guldhamster så hade vi en skål med fin chinchillasand som de kunde bada i och en skål med kattsand som de skulle kissa i. Så var det tänkt iaf men vi upptäckte snart att ingen av våra guldhamstrar visade något intresse av att rulla sig i badsanden utan de använde båda att kissa i. Så till slut skippade vi badsanden och kör numer bara med kattsand. Vi använder som vi nämnt här på sidan tidigare glasmatlådor från Ikea till våra kisslådor. Vi köper EverCleans kattsand, den sorten som heter Unscented Extra Strong Clumping. Nu tror jag säkert att andra sorter skulle funka fint med men jag skulle absolut undvika de parfymerade sorterna. Vi har också testat Monster, den för långhåriga och kattungar. Den har med fungerat bra! Står att den ska vara lätt parfymerad men jag känner då ingen doft från den.
Bilder kommer här!

EverClean Unscented Extra Strong Clumping
Monster Clumping & Kittens