Foder för dvärghamster, Campbells

Jag tycker det är svårt att hitta bra foder till Campbells. I de mixer som finns är det alltid något som inte är bra.

För mig som uppfödare där det är otroligt viktigt att göra mitt bästa för att hålla mina linjer fria från diabetes så har jag valt att blanda eget foder. Då vet jag exakt vad som är i och det blir billigare i längden. 🙂

Till de som köper sällskapsdjur av mig säger jag så här: Jag har fått tips om Clamazis Campbell-mix som går att beställa på www.mixerama.de. Vad jag ser på innehållsförteckningen ser den ut som ett fullgott foder! Det bästa jag sett hittills.

2 andra foder som brukar rekommenderas är Bunny Dvärghamsterdröm Expert samt Versele Lagas Crispy Muesli. Inte optimala dock.

För de som vill så kommer här receptet på min senaste blandning:

1 liter vildfågelmix (inkl durra) – Granngården
1 liter vildfågelmix (inkl sorgum) – Granngården
5 dl hampafrön – Granngården
5 dl skalade jordnötter – Granngården
0,75 liter torkad mjölmask
0,5 liter Hundfoder
2 nävar vardera av:
Rosa blåklint
Rosblad
Blå blåklint
Pepparmynta
Selleristjälkar
Solrosblad
Spenatblad
Persiljestjälkar
Broccoliflingor
Kamomillblommor
Bönplattor

De torkade örterna och mjölmasken har jag beställt från www.happyrabbitsandfriends.be Kan varmt rekommenderas! Örter går också att beställa från www.mixerama.de, dels individuellt samt olika blandningar.

Som komplement bör man ge färskmat några ggr i veckan. Vi ger grönsaker, till ungar och mammor med ungar ger vi också barngröt (obs! utan frukt!), ägg, rå köttfärs och grönsaker.

Bra färskmat:
● Broccoli
● Ärtor
● Sockerärtor
● Persilja
● Spenat
● Sallad
● Groddar
● Ärtskott
● Selleri
● Grönkål

Från naturen:
● Maskros
● Kirskål
● Äppelgrenar
● Pärongrenar
● Blåbärsris
● Våtarv/nate
● Hallonblad

Ge aldrig!!
● Avokado
● Salt
● Lök
● Choklad
● Söta grönsaker osv såsom majs, morot, rödbeta osv.

Mer tips om foder kan du hitta på Svenska Hamstersällskapets hemsida, www.dvarghamster.se